Času navzdory. Restaurování a konzervace sbírek

27.9.2024 - 20.2.2025 10:00 - 18:00

Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 26. září 2024 od 17 hodin. 

Srdečně Vás zveme na vernisáž nové výstavy Času navzdory. Restaurování a konzervace sbírek, která se uskuteční ve čtvrtek 26. září od 17 hodin.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost nahlédnout do zákulisí práce konzervátorů a restaurátorů, kteří každodenně bojují s časem, aby zachovali naše kulturní dědictví pro budoucí generace.

Výstava představí jednotlivá pracoviště oddělení konzervace a restaurování našeho muzea a přiblíží stěžejní postupy, které využívají k ochraně a obnově historicky cenných artefaktů. Prostřednictvím nejmodernějších audiovizuálních prostředků i originálních exponátů odhalíte taje řemesla a mistrovské umění našich restaurátorů a konzervátorů. Zjistěte, co vše obnáší jejich práce a jak složitá a náročná může záchrana artefaktů být. Poznejte příběhy předmětů z různých materiálů i historických etap a vydejte se na cestu za jejich záchranu. Budete mít příležitost porovnat jejich původní poškozený stav, stav v průběhu záchranných prací a samozřejmě stav po restaurování. Výstavu ocení nejen odborníci, ale i široká veřejnost včetně dětí, pro které budou ve výstavě umístěny různé interaktivní koutky s tematicky laděným obsahem.

S restaurátory a konzervátory se můžete setkat i osobně na jedné z komentovaných prohlídek výstavy, kde se s Vámi rádi podělí o své zkušenosti a znalosti: 31. října 2024, 28. listopadu 2024 a 23. ledna 2025 vždy od 17 hodin.

 

Galerie: 
Výstava Času navzdory. Restaurování a konzervace sbírek